Wednesday, January 12, 2011

Anna Drijver 'Wie is de Mol' @ Dutch Babes

Anna Drijver (Den Haag, 1 oktober 1983) is een Nederlands actrice en model.
Anna Drijver volgde het gymnasium, studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie en werkt sinds haar veertiende als model.
 
Anna Drijver heeft in Goede tijden, slechte tijden gespeeld, had een hoofdrol in de BNN-televisieserie Bitches en was in 2005 te zien in de films Flirt en Het Schnitzelparadijs (cameo in disco). In 2008 speelde zij een hoofdrol in de film Bride Flight, waarvoor zij zeer lovende kritieken ontving.
Vanaf 2009 vertolkt Dutch babe Anna Drijver een rol in de televisieserie De Co-assistent. Ook speelde zij in de film Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun, de rol van Roos, de vrouw met wie hoofdrolspeler Stijn (Barry Atsma) vreemdgaat terwijl zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) aan borstkanker lijdt.
 
In 2009 in de telefilm Stella's oorlog als Sita. In 2010 speelde ze in de miniserie Bellicher; de Macht van meneer Miller als Kirsten en in de Nederlandse remake van de Vlaamse film Loft als Ann Marai.
Anna Drijver is ook te zien op het toneel, Buitengewoon Binnen (regie: Job Raaijmakers), in het toneelstuk Uitgedokterd (KIK productions, regie: Bruun Kuyt) en in 90 Minuten (regie: Ola Mafaalani). In 2010 was zij te zien in De vloer op en later dat jaar in de voorstelling Niet zo bedoeld (Bellevue, regie en tekst: Benja Bruijning).
 
Anna Drijver is in 2010 ambassadeur geworden voor de Ubuntu Theatre Organisation. Ook is er in het jaar 2010 een lied uitgekomen genaamd 'Wat Doe Je Dapper', gezongen door haar en Diggy Dex. In 2010 schreef Anna Drijver haar eerste roman, getiteld 'Je Blijft'.
In 2011 is Anna Drijver een van de kandidaten van Wie is de Mol?
In haar vrije tijd doet Anna aan klassiek ballet.
    * Feestje! (2004) ... Student
    * Flirt (2005) ... Student
    * Gadjé (2005) ... Sophie
    * Impasse (2005) ... Sophie
    * Het schnitzelparadijs (2005) ... Meisje
    * Bride Flight (2008) ... Esther
    * Stella's oorlog (2009) ... Sita
    * Komt een vrouw bij de dokter (2009) ... Roos
    * Loft (2010) ... Ann Marai
    * Bellicher; de Macht van meneer Miller (2010) ... Kirsten
    * Wie is de mol (2011) ... ...
    * Tony Tien (2011) ... Wanda

Het populaire AVRO-programma Wie Is De Mol? is donderdagavond weer van start gegaan op Nederland 1. De eerste uitzending werd bekeken door bijna twee miljoen mensen.
Ook Jan Kooijman, Anna Drijver, Horace Cohen, Art Rooijakkers, Patrick Stoof, Pepijn Gunneweg, Soundos El Ahmadi, Hanna Bervoets, Miryanna van Reeden en Karin de Groot zullen zich vastbijten in het spannende spel, waarbij ze opdrachten moeten uitvoeren om geld te verzamelen.
 
Een van hen is de Mol. Aan hem of haar de taak de boel stiekem te saboteren, om het eindbedrag zo laag mogelijk te houden. Deze editite is opgenomen in het Zuid-Amerikaanse land El Salvador.
Het tv-programma zal talloze fans de komende weken weer in z'n greep houden. De speculaties over de mogelijke Mol zijn niet van de lucht, en alle uitzendingen worden zorgvuldig nageplozen naar geheime aanwijzingen. Op het internetforum worden verhitte discussies gevoerd om de Mol te ontmaskeren.
Anna Drijver vindt seksscènes maar raar en onnatuurlijk. De actrice, die een hoofdrol vertolkt in de film ‘Komt een vrouw bij de dokter’ naar het bekende boek van schrijver Kluun, had dan ook moeite met het spelen van dergelijke naaktscènes in de film.
“De allereerste naaktscène was er meteen een waarin Barry Atsma en ik elkaar de kleren van het lijf moesten scheuren. Het was gewoon heel gek."
"Dan lig je naakt op een bar en gaat Reinout Oerlemans (regisseur van de film, red.) zeggen wanneer je moet klaarkomen.”
Nudist
“Ik heb weinig gêne als het om mijn lichaam gaat of het tonen van mijn borsten; ben nog net geen nudist. Naaktscènes vind ik ook minder gênant dan vrijscènes. “
“Die zijn pas raar en onnatuurlijk. Een beetje bloot geil zitten doen met allemaal mensen eromheen.”
Actrice Anna Drijver heeft niet alleen moeite met het vrijen in de film, ook het combineren van een eigen liefdesleven met het spelen van eentje vindt ze verwarrend.
“Het blijft raar. Dat ik overdag de hele dag naakt met Barry aan het tongen en seksen was voor de film en dan ’s avonds een lief sms’je van mijn vriendje kreeg."
De actrice vertelt dan ook dat ze in haar persoonlijke leven het een stuk rustiger aan doet. “Pas na vijf dates ga ik een keer met iemand zoenen."
"Dat was wel gek: overdag rommelen op de set, terwijl ik mijn toenmalige vriendje nog nauwelijks had gekust."
"Ik heb ook nog nooit een onenightstand gehad. Ga alleen met iemand als ik verkering met hem wil. Als ik denk: dit is mijn man, met hem wil ik kinderen."
"Kinderen krijgen is dat waar het uiteindelijk allemaal om gaat."
Anna Drijver speelt in de film, die eind november in première gaat, de rol van de minnares.
Een rol die niet helemaal op haar lijf is geschreven, aldus de actrice. “Ik oordeel er verder niet over, maar het zegt wel wat over je als je voor een man kiest die niet helemaal voor jou gaat. Bij mij is het alles of niets.”
Naam: Anna Drijver
Geboorteplaats: Den Haag
Geboortedatum: 01-10-1983
Sterrenbeeld: Weegschaal
Exen: Tycho Gernandt
Beroep: Actrice / Model
Anna Drijver werd geboren op 1 oktober 1983 in Den Haag. Ze volgde het gymnasium en werkt sinds haar veertiende als model. Anna stond veel sexy of naakt op covers van Nederlandse en internationale bladen en liep shows voor onder andere Frans Molenaar, Diesel, Tommy Hilfiger en Mart Visser.
Tijdens haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie speelde Anna Drijver in 2003 in de film Feestje!. Ze kreeg daarna een rol in de film Flirt en in de tv-serie Bitches bij BNN. Ook had ze gastrollen in series als Goede Tijden, Slechte Tijden, Keyzer & de Boer Advocaten, Costa! en Willemspark.
In het najaar van 2008 speelde Anna een van de hoofdpersonages in de film Bride Fligth. Voor de opnames zat ze vijf weken met onder ander Rutger Hauer in Nieuw-Zeeland. Op het gebied van theater speelde ze in het komische stuk Uitgedokterd waarmee ze een tour door Nederland deed.
Op 16 mei 2009 was Anna Drijver op televisie te zien in de telefilm Stella’s oorlog. In 2009 begint ze aan de opnames van de verfilming van het boek Komt een vrouw bij de dokter. Ook Carice van Houten en Barry Atsma zijn hierin te zien. Reinout Oerlemans regisseert de film.
Privé
Anna Drijver kreeg in 2002 een relatie met de negen jaar oudere Tygo Gernandt. De twee zetten in 2005 een punt achter hun liefdesverhouding.

Anna Drijver is bekend als actrice van onder andere Komt een Vrouw bij de Dokter, Bride Flight en de Co-Assistent. En sinds kort mag ze zichzelf ook schrijver noemen.
Het was al langer de ambitie van Anna Drijver om te schrijven. Bij toeval kwam ze in contact met uitgeverij Lebowski en daar waren ze op zoek naar jonge schrijvers. Onder andere Sanne Vogel en Dave Eggers gaan bij deze uitgeverij een boek uitbrengen en Anna Drijver hoorde in datzelfde rijtje thuis.
Anna Drijver heeft een paar jaar keihard aan het boek gewerkt. Je Blijft gaat over Dora en haar vriendje Daaf. Ze hebben een bijbaantje als tekstschrijver, waardoor ze regelmatig op begrafenissen zijn van mensen die weinig nabestaanden hebben. Alles verandert op het moment dat het de begrafenis van Daaf is.
Anna Drijver half naakt in de badkamer? Jawel. In een promotiefilmpje voor de vijfde editie van het Nederlands Online Film Festival (Noff), dat maandag van start gaat op YouTube, staat de actrice gekleed in een handdoekje te dansen voor de camera.
De beelden zijn wel vertekend, ze is namelijk nogal dik gemaakt voor het filmpje.
In het filmpje zingt en danst de 26-jarige actrice bloot in een badkamer met enkel een handdoek om haar dik gemaakte lichaam. Het filmpje laat zien wat de bedoeling is van het filmfestival. Filmmakers kunnen in verschillende categorieën filmpjes uploaden. In de categorieën fictie, documentaire en videoclip kiest een vakjury de winnaar.
De winnaar van de Noff Publieksprijs wordt bepaald door het publiek, dat een stem kan uitbrengen via YouTube. Elke winnaar ontvangt een geldprijs van 2500 euro.
Anna Drijver studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Ze is onder andere te zien geweest in de theaterproducties 'Buitengewoon binnen', 'Uitgedokterd' en '90 Minuten'.
Naast haar theaterwerkzaamheden is Anna te zien diverse films, waaronder 'Feestje', 'Flirt', 'Gadje' en 'Ruis'.
In 2008 ging de bioscoopfilm 'Bride Flight' van regisseur Ben Sombogaart in premiere, waarin Anna de rol van Esther vertolkt en begin 2009 was Anna te zien in de bioscoopfilm 'Stella's Oorlog', onder regie van Diederik van Rooijen.
 

Eind 2009 was Anna Drijver naakt en pas geverfd te zien in de film 'Komt een vrouw bij de dokter' van regisseur Reinout Oerlemans waarin Anna een van de drie hoofdrollen vervulde. In december 2010 is Anna te zien in de film 'Loft' van Antoinette Beumer en volgend jaar is ze te zien in de kinderfilm 'Tony Tien', onder regie van Mischa Kamp.
Op televisie verwierf Anna in 2004 bij het grote publiek bekendheid door haar vaste rol in de populaire televisieserie 'Bitches' (BNN) en onlangs in 'Bellichter: de macht van meneer Miller' (VPRO). Begin 2011 zal de Nederlandse dramaserie 'Levenslied' op televisie te zien zijn waarin Anna een hoofdrol vertolkt. Zij was verder in gastrollen te zien in tal van televisieseries, waaronder: 'Willemspark', 'Keyzer & De Boer Advocaten', en 'De Co-assistent'.

Aan het eind van dit jaar is Anna Drijver weer te bewonderen in het theater, zij zal te zien zijn in de Bellevue lunchvoorstelling 'Niet zo bedoeld'.
In november kwam Anna's debuutroman uit, getiteld: 'Je Blijft'.

Stella’s Oorlog is een uitermate sterke film. Anna Drijver speelt één van de bijrollen in de film, die handelt over de naweeën van de oorlog in Afghanistan.
In Stella’s Oorlog speelt Maartje Remmers hoofdpersoon Stella, die om moet gaan met het verlies van haar broertje en geconfronteerd wordt met het stilzwijgen van haar man (Javier Guzman). Er lijkt iets te zijn gebeurd in de oorlog, waar Stella koste wat kost achter wil zien te komen. Anna Drijver speelt Sita, een vriendin van Stella. “Mijn personage accepteert dingen in de film die het personage van Maartje Remmers niet accepteert. Sita kiest ervoor om dingen niet te hoeven weten. Ze heeft een grens getrokken en kiest ervoor om in sommige dingen niet te gaan wroeten. Ze steekt haar kop niet in het zand, maar heeft ervoor gekozen het conflict niet aan te gaan.”

 

Het conflict dat Stella in de film aangaat, heeft behoorlijk heftige gevolgen, aangezien ze op weinig medewerking van haar omgeving kan rekenen. Sita is de vriendin van één van de soldaten van de Afghanistan-missie en tegelijkertijd een vriendin van Stella. De tweestrijd tussen deze twee kampen is in de film goed zichtbaar. “Ik heb het er veel met Diederik (van Rooijen, de regisseur red.) over gehad hoeveel Sita precies weet, van wat er gebeurd is in de tijd dat het peloton weg was. Sita begrijpt dat er dingen zijn die ze niet begrijpt en niet wil begrijpen. Ik steun Stella wel, omdat ik haar vriendin ben, maar zelf wil ik bepaalde dingen niet weten.”

 

Heftig
In Stella’s Oorlog blijken die ‘bepaalde dingen’ behoorlijk heftig te zijn, dingen die je je nauwelijks voor kunt stellen. “Ik heb veel op fora op internet gelezen over de achterblijvers en de mensen die naar het strijdfront trekken tijdens een oorlog. Daar las ik verhalen van jongens en meiden die terug kwamen uit Uruzgan en ook zij hadden dingen waaraan je niet herinnerd wilt worden. Je moet toch weer door.”

 

Waar Sita haar oude leven weer lijkt te hebben opgepakt, blijft Stella hangen in het verleden en maakt ze de meest heftige dingen mee. Ondanks dat Anna Drijver in de meest heftige scènes geen rol had, was de heftigheid van de film voor haar wel erg voelbaar. “In het script voelde ik het al. De scènes die zich in de oorlog afspelen zijn gedraaid in Spanje. De cast en crew waren al naar Spanje geweest en van die scènes mocht ik een trailer zien. De heftigheid spatte ervan af en ik wist al tijdens het kijken naar deze trailer dat het heel goed ging worden.”

 

Kleur
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Maartje Remmers en Thijs Römer had Anna Drijver in haar bijrol minder lang de tijd om écht te vlammen. Haar rol moet het dan ook hebben van de kleine subtiliteiten. “Wanneer je een bijrol speelt, moet je een duidelijke kleur zijn. Ik maakte enkele duidelijke keuzes wat betreft mijn personage. Net als Stella ren ik aardig wat af in de film, alleen kom ik als een logge beer aangerend en valt mijn boodschappentas om wanneer ik voor mijn deur sta. Deze dingen waren allemaal onderdeel van mijn personage, down to earth en niet heel hoog opgeleid.”

 

Intiem
Vorig jaar konden we al uitgebreid genieten van Anna Drijver in Ben Sombogaarts romantische epos Bride Flight. Waar er daar met een immense crew werd gedraaid, was het bij Stella’s Oorlog allemaal op een kleinere schaal. “Bij Stella’s Oorlog hadden we een heel ander budget dan bij Bride Flight, maar het werk, de charme en de magie is hetzelfde. Stonden we voor Bride Flight met honderd figuranten in Nieuw Zeeland, in Stella’s Oorlog draaiden we tussen de kassen in Zaandam. Dit is een leuke tegenstelling, maar het is net zo intiem. Ik hou er allebei van, omdat het spelen zo leuk is.”

 

Noodzaak
Een vraag die bijna niet uit kan blijven over films met oorlog als thema is de noodzaak ervan. “Het belangrijkste is in ieder geval dat we er kritisch over blijven. Met de intrede van Obama gaat er waarschijnlijk het één en ander veranderen, maar we moeten ons elke dag blijven afvragen of het goed is wat we daar doen. Voor mij gaat Stella’s Oorlog overigens niet per se over Uruzgan. Het gaat meer over het effect wat de oorlog heeft op mensen.”

 

Waar in De Verenigde Staten al sinds het uitbreken van verschillende oorlogen films verschijnen over deze oorlogen, lijken zulke dingen in Nederland altijd wat langer te duren. “Ik hoop dat er meer van dit soort films zullen gaan komen. Iets wat bijvoorbeeld Michael Moore (documentaire maker van onder andere het maatschappijkritische Fahrenheit 9/11 red.) doet is goed, maar dat zijn documentaires. Fictie heeft altijd wat vertraging.” Gelukkig is met Stella’s Oorlog een eerste en behoorlijk snelle stap gezet met het verwerken van de oorlog binnen de Nederlandse film.
Anna Drijver is hard op weg een echte Nederlandse bekende filmster te worden. Ooit zat ze in de BNN-serie Bitches, maar tegenwoordig spat ze van het doek in films als Bride Flight en Stella’s Oorlog.
Welke rol speel je in Stella’s Oorlog?
“Ik speel  Sita, de beste vriendin van Stella. Onze vriendjes zijn beiden soldaten en zitten in hetzelfde bataljon en zijn naar Uruzgan geweest. Daar hebben ze iets verschrikkelijks meegemaakt: Stella’s broer is overleden door een bermbom. Tenminste, dat wordt gezegd. Stella komt erachter dat er iets niet klopt en gaat op zoek naar wat er echt is gebeurd.”
Dat klinkt als een heftige rol.
“Nou, het verhaal van de film is vooral heftig. Het is ook best wel Hollywood: de film zit vol pistolen en mijn personage maakt dat van dichtbij mee. Maar mijn rol vind ik heel leuk: ik draag een beetje ordinaire kleren en hoor niet bij de upper class. Het gaat niet om hoogopgeleide mensen in hip Amsterdam, maar om echte mensen. Dat is tof, het heeft iets heel rauws allemaal.”
Waarom is juist Stella’s Oorlog je volgende stap in de filmwereld?
“Maartje Remmers [de hoofdrolspeelster, red.] kende ik al van toneelgroep Wunderbaum. Ik vond het waanzinnig dat zij de grootste rol ging spelen. En het script vond ik al heel mooi: vrouwen  nemen in deze film het heft in eigen handen. De vrouwen in deze film zijn echt cool.”
Telefilms , Nederlandse speelfilms voor de publieke omroep, doen het goed de laatste tijd. Gaat Stella’s Oorlog ook goed scoren?
Anna Drijver: “Ik heb net wat teruggezien en dat zag er gewoon supergoed uit. TBS met Theo Maassen is ook een Telefilm en die vind ik ook supermooi. Dat is gewoon een volwaardige bioscoopfilm. Je maakt een film; het feit dat het een Telefilm  is maakt het niet minder. We maken gewoon een fucking mooie film, die het ook goed zou doen in de bioscoop.”
Wat is het meest bijzondere dat je op de set hebt meegemaakt?
Anna Drijver: “Er is een kroegscène, waarin Maartje en ik een dansje doen. Dan denk je: leuk, maar dan zit je om acht uur ’s ochtends dus al met maltbier en sigaretten in een vieze kroeg. Dat was vreselijk, maar we stierven echt van het lachen: stonden we daar een dansje te doen in een soort pakjes, take na take. We dachten die gasten wel even te intimideren, maar die riepen alleen maar: ‘broek uit, broek uit!’ en 'laat je tieten zien'.”
Is dat ook de scène waarnaar we het meest moeten uitkijken?
“Even denken, er zijn heel veel vette scènes. Maar dan verklap ik al te veel, denk ik. Er zijn heel veel scènes waarvan ik denk: dat wordt echt sappig.”
Kun je echt nog niets verklappen?
Anna Drijver: “Nou ja, dan verklap ik een beetje de clou. Maar er zitten echt dramatische en supermooie scènes in met achtervolgingen, pistolen en heftige actie. Tegelijkertijd heeft de film ook een mooi verhaal. Die jongens komen uit Uruzgan terug en wat ze daar hebben meegemaakt zul jij nooit begrijpen.  Dat is echt een hele andere wereld, maar wel heel interessant.”
Anna Drijver (1983) begon op haar veertiende te werken als fotomodel. Later acteerde ze in de bioscoopfilm Flirt. Ook had ze gastrollen in de tv-series Goede Tijden, Slechte Tijden en Costa!. Drijver brak definitief door als één van de hoofdrolspeelsters van de door BNN uitgezonden serie Bitches. Recent nam ze een gastrol op voor de jeugdserie Willemspark, die op tv komt.
Wat is je favoriete Nederlandse film?
Ik was heel erg onder de indruk van Moonlight van Paula van der Oest. En Cloaca vind ik ook prachtig: niet alleen het spel maar ook de decors, en de kleuren. Alles in die film is zo mooi áf.

Anna Drijver, Sanne Vogel en Nicolette Kluijver zijn naast nog 19 andere bekende Nederlanders genomineerd voor de titelmeest sexy vegetarier van 2010.
Stichting Wakkerdier heeft opnieuw speciaal een lijst samengesteld van 22 BN'ers die kans maken op de titel. Opvallende naam in het rijtje is ex-premier Wouter Bos.
Vorig jaar werden presentator, journalist en schrijver Leon Verdonschot en GTST-actrice Inge Schrama verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2009.
Anna Drijver (Den Haag, 1 oktober 1983) is een bekende Nederlandse actrice en model.
Ze volgde het gymnasium en werkt sinds haar veertiende als model. Ze heeft in Goede tijden, slechte tijden gespeeld, speelde een hoofdrol in de BNN televisieserie Bitches en was in 2005 te zien in de films Flirt en Het Schnitzelparadijs (cameo in disco), in 2008 in de film Bride Flight, waarvoor zij zeer lovende kritieken ontving en in 2009 in de telefilm Stella's oorlog als Sita. Anna Drijver was ook te zien op het toneel, in het toneelstuk Uitgedokterd.
Vanaf 2009 ging Anna Drijver in de tv-serie De Co-assistent een rol vertolken. Ook speelde zij in de film Komt een vrouw bij de dokter, gebaseerd op het gelijknamige boek van Kluun, de rol van Roos, de vrouw met wie hoofdrolspeler Stijn (Barry Atsma) vreemdgaat terwijl zijn vrouw Carmen (Carice van Houten) aan borstkanker lijdt.
In 2010 is zij voor het eerst te zien in De Vloer Op.
In haar vrije tijd doet zij aan klassiek ballet.
Anna Drijver is in 2010 ambassadeur geworden voor de Ubuntu Theatre Organisation.
Ook is er in 2010 een lied uitgekomen genaamd 'Wat Doe Je Dapper', gezongen door haar en Diggy Dex.
Anna Drijver (26), actrice
Anna groeit met elke nieuwe rol, ze is onafhankelijk, no-nonsense en eigenzinnig, en heeft natuurlijk die jaloersmakende bos krullen. Haar stijl is een verlengde van haar persoonlijkheid: ‘Ik ben nuchter en mijn persoonlijkheid is best wel stevig, dus de kleding die daar bij past is simpel, sterk.’ En dus kun je haar doordeweeks uittekenen in een spijkerbroek met wijde leren pijpen, hakken, een shirtje, en veel sieraden, veel ringen.

 

Op de rode loper kiest ze voor klassieke Hollywoodglamour. Ze zou zelf niet hardop beweren dat ze stijl heeft, simpelweg omdat Anna Drijver ‘gewoon’ bij H&M en Zara koopt, maar hé, dat is juist de kunst.
Verder is Anna Drijver één van de kandidaten van Wie is de Mol?

No comments:

Post a Comment